SYNOPSIS

Een tienerjongen is naar een nieuwe stad verhuisd en hij kan nog maar moeilijk vrienden maken. Op een dag vindt hij net buiten de stad, op een klein eilandje in een verlaten huis, een oud boek met daarop de titel ' The Book Of A Thousand Stories'. Het boek lijkt leeg te zijn, maar dan verschijnt er plots als magie een verhaal op de bladzijden.

Het boek blijkt precies die verhalen te vertellen die de jongen op dat moment nodig heeft. Het boek en een wijze man helpen hem zijn weg te vinden. Zal hij zich snel op zijn plek voelen in deze nieuwe stad? Wat zal de eindbestemming van de jongen in dit verhaal zijn?

OPZET VAN DE SHOWS

Tijdens het verhaal maakt de jongen het een en ander mee en gaat hij door verschillende gemoedstoestanden. Elk blok heeft dan ook een bepaalde emotie of een bepaald thema. Binnen een blok vallen ongeveer 4-5 van jullie showcases. Elke showcase is een verhaal uit het boek van de jongen en past in de bepaalde emotie of bij het bepaalde thema van dat blok.

Alle Young groepen worden in 2 blokken ingedeeld en jullie vertellen dan ook 2 verhalen. De precieze indeling van de blokken vind je onder het kopje Groepsindeling. Hieronder volgen de thema's van de 4 blokken in volgorde van de show.

  1. Magie

  2. Eenzaamheid

  3. Hoop

  4. Kracht

VERHALEN (/BOEKEN)

Het thema van dit jaar is verhalen en jullie maken allemaal 2 verhalen uit 'The Book Of A Thousand Stories' (vertaald naar 2 showcases). Binnen de emotie uit het blok dat je krijgt kun je helemaal los gaan met het bedenken van een verhaal. Jij bent de schrijver. Neem het publiek mee met je eigen creativiteit. De enige "beperking" die je hebt is dat je verhaal binnen het thema van dat blok moet passen.

Gebruik alle tools die je hebt om een sterke showcase te maken. Probeer als het lukt een lijn in elke showcase te creëren met een duidelijk begin, ontwikkeling en een eind. Je zit dus niet vast aan het verhaal van de jongen dat wij met film door de show heen vertellen. 'The Book Of A Thousand Stories' laat immers telkens een ander verhaal aan de jongen zien. En jullie vertellen precies die verhalen.

OPMERKING

Als je het lastig vindt zelf een verhaal te verzinnen, kies dan een bestaand boek als inspiratiebron en maak van daaruit je eigen showcase. Hier staat een lijst met voorbeelden van boeken. Een boek als inspiratiebron kiezen betekent niet dat je minder creatief hoeft te zijn, je moet het immers zelf nog vertalen naar een goede showcase. Schroom dus niet om inspiratie te halen uit verhalen die je kunt vinden in de lijst met boeken.