BLOK 1 | MAGIE

Magie. Het magische boek is zojuist gevonden. Zorg voor magie in je showcase. Dit kan terugkomen in muziek, kleding, dans, je verhaal, attributen.

BLOK 2 | EENZAAMHEID

De jongen is eenzaam. Hij kan in deze vreemde stad waar hij naartoe is verhuisd maar geen aansluiting vinden bij z’n leeftijd genoten. Hij ontvlucht z’n leventje door verhalen in het boek te lezen. Maar het boek laat hem allemaal verhalen lezen die bij zijn verdriet en eenzaamheid passen.

Ook hier weer kan je binnen verdriet een verhaal kiezen dat volledig los staat van het verhaal van de jongen. Vertel dus jouw verhaal over eenzaamheid. Je kun vast een geheel eigen wending vinden waar jij goed een showcase mee kan maken. Boosheid, frustratie, eenzaamheid zijn emotie’s die hier goed passen.

BLOK 3 | HOOP

De jongen ontmoet een wijze man die hem zegt dat hij altijd helemaal los gaat met dansen als hij zich slecht voelt en dingen van zich af moet laten glijden. Daardoor voelt hij zich dan direct beter. Zodra de man weg is en de jongen weer alleen is gaat hij het ook proberen. Hij gaat helemaal los! Hij vindt het heerlijk en is helemaal opgetogen. Hij rent weer terug naar z’n boek en deze laat hem allemaal hoopvolle verhalen lezen.

BLOK 4 | KRACHT

De jongen herinnert de jongen dat hij een briefje van de man had gekregen voordat deze vertrok. Hij had de jongen vertelt dat hij het briefje past moest lezen als hij zich beter zou voelen door het dansen. Hij leest het briefje. Op het briefje staat alleen maar een adres. De jongen is vindt het erg spannend. Wat zou daar zijn? Zou dit zijn wat hij nodig heeft? Hij heeft hoop dat het iets goeds voor hem zal zijn en hij vindt de kracht om de stap te zetten en de plek op te zoeken.