NETFLIX: Series by Touchée

Dit jaar is het thema NETFLIX: Series by Touchée. Dit betekent dat je showcases over TV-series gaat maken. Er zijn letterlijk honderden bekende TV-series, dus er is keuze genoeg :) Je serie hoeft overigens helemaal niet per se op Netflix te staan. Zolang het maar een serie is! Op deze pagina geef ik je wat tips waarmee je hopelijk sneller je series kan kiezen. Er zijn twee mogelijkheden voor je showcases:

  1. Kies voor elke showcase een andere serie. Dit geeft je de mogelijkheid om twee totaal verschillende showcases te maken.
  2. Kies voor beide showcases dezelfde serie. Elke showcase is dan simpelweg een episode/aflevering van die serie.

INSPIRATIE

Je kunt een serie kiezen waar jij zelf veel binding mee hebt om zo met de nodige inspiratie een goede showcase neer te kunnen zetten. Maar je kunt natuurlijk ook een serie kiezen waarvan jij denkt dat dit goede aansluiting vindt bij jouw groep.

Ook kan je bijvoorbeeld een showcase maken rondom een oudere serie (bijv. Friends) en eentje rondom een veel nieuwere serie zoals Orange Is The New Black.

Waar kun je je op focussen bij het maken van een showcase rondom een TV-Serie?

ELEMENTEN

Je bepaalt zelf hoe diep je ingaat op de serie. Je kunt bijvoorbeeld alleen de setting van een serie gebruiken. Bij The X-Files kun je bijvoorbeeld een dans maken met een mysterieuze sfeer. Maar je kunt natuurlijk ook veel meer met de TV-Serie doen. Je kunt herkenbare elementen uit die serie terug laten komen in je dans. Je kunt bekende personages uit de serie gebruiken, de typische kleding voor die serie/tijd, bepaalde muziek die bij die serie hoort, bekende gebeurtenissen uit de vetste episodes vertalken in je dans, enzovoorts.

EEN SHOW VOL MET EPISODES

Het is de bedoeling dat je voor beide showcases een naam verzint alsof het een episode (aflevering) is. Op het programmaboekje krijgt iedereen dan de naam van je Serie plus de naam van de episode te zien. Bijvoorbeeld:

CITY JAM JUNIOR
Orange Is The New Black
The Great Escape

Het is dan natuurlijk leuk als de naam van je episode goed overeenkomt met je showcase.

JAARINDELING

Dit jaar pakken we het trainen voor de shows anders aan dan vorige jaren. Er komt een heldere planning waardoor jij en je kids in alle rust en zonder stress naar de eindshows toe kunnen werken. Ook zal er voor het eerst echt aan show-performance worden gewerkt.

We delen het jaar op in 2 semesters. In het eerste semester (van begin oktober tot half januari) train je voor je eerste showcase. Eind november heb je een bel- of whatsapp-afspraak met Shanity waarin je je work-in-progres met haar bespreekt. In de laatste week van het eerste semester (15-21 januari) is je hele eerste showcase af en heb je de presentatie van die showcase voor Shanity. Dit zal gewoon in de les zijn en moet al helemaal met kleding en props zijn!

De week daarop start semester 2. Hierin ga je aan je tweede showcase werken. Ook nu is er weer een update moment over je work-in-progress evenals weer een presentatie. Deze zal half april zijn (16-22 april). Dit betekent dat je beide showcases in april al helemaal af zijn!

SHOW-PERFORMANCE

Na de presentatie van je tweede showcase begint een periode van 5 weken tot aan de eindshows waarin je heel specifiek gaat werken aan show-performance (meer informatie hierover volgt nog!). Ook zul je met de feedback van Shanity die je na je presentatie momenten hebt gekregen aan de slag gaan. En je zal je showcases samen met je dansers zo goed finetunen dat ze met 110% vertrouwen de shows kunnen dansen.

GENERALE REPETITIE

Dit jaar doen we slechts 1 week vóór de eindshows de generale repetitie. Dit is dan ook niet meer het moment dat je feedback van ons zult krijgen. Dit moment is echt bedoeld om je kids even te laten proeven van een show-setting onder het toeziend oog van o.a. Shanity, Marlon, Kir en Nicole. We zullen de generale zo opbouwen dat je dansers een flinke boost krijgen en zo lekker de laatste paar dagen naar de show toe kunnen leven.

MIXEN & AFSLUITING

Ook dit jaar zal ik (Joram) weer alle mixes maken. Je kan me hiervoor zoals altijd mailen op joramletwory@gmail.com.

Voor nu is het belangrijk dat je zo snel mogelijk Formulier 2 invult en verzendt!!!

Shanity en ik zijn het hele jaar beschikbaar voor vragen en voor ondersteuning. Wacht niet af als je vast zit of als je even geen inspiratie hebt, trek meteen bij ons aan de bel!