De nieuwe website van Touchée is op het Squarespace platform gebouwd. Je kan Squarespace vergelijken met Apple. Alles is vrij uitgekleed en eenvoudig, maar daardoor werkt het wel erg goed. De huidige website is gebouwd op Wordpress en dat is dan veel meer te vergelijken met Microsoft. Daar kan je super veel dingen naar je eigen hand zetten en customizen. Maar daardoor kan je systeem wel erg complex raken en dat is nu ook wat er met de huidige website is gebeurd. De website is enorm log geworden en Wordpress is te ingewikkeld om zomaar even gemakkelijk aan te passen. Je hebt er best wat technische kennis voor nodig en je moet zeker ook kennis hebben van het gebruikte Wordpress-thema.

Met meer dan 135 pagina’s is het ook geen kleine website :) Op Squarespace zijn deze problemen er niet meer. De website is super gemakkelijk aan te passen. Ook als je geen technische kennis hebt. Ik zal een video van 5-10 minuten maken en als je die hebt gezien dan weet je alles over hoe je de website kunt aanpassen. Het is allemaal erg intuïtief.

In de video hieronder vertel ik over de nieuwe website en hoe alles is opgebouwd om de ervaring voor de bezoeker zo gemakkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Dit uiteraard binnen de mogelijkheden van het Squarespace platform. Zoals gezegd is lang niet alles mogelijk. Maar binnen de mogelijkheden hebben we een grote slag kunnen slaan met betrekking tot de surf-ervaring van de bezoekers van de website. Overal moet gemakkelijk door te klikken zijn.

Ik heb er voor gekozen om in de roosters de docenten niet klikbaar te maken. Het rooster werd dan met ook nog eens rode namen van docenten erg onoverzichtelijk. Wel is er een link boven elk rooster die naar het docenten-overzicht verwijst.

Bekijk de video full-screen!